Dissenys que perduren

Dissenys que perduren

En la il·luminació com en tots els camps del disseny, trobem productes que es converteixen en un icon del moment en que van ser dissenyats, aquest productes perduren en el temps i sempre formaran part de les nostres vides.

Alguns exemples de producte d’ il·luminació que segueixen presents son:

TOLOMEO

Des de 1987, el fabricant italià de luminàries Artemide ha produit la llum Tolomeo dels dissenyadors Giancarlo Fassina i Michele de Lucchi. Amb Tolomeo, el duo de dissenyadors va aconseguir crear un llum d’escriptori extremadament popular i que marca tendències, que es pot trobar avui dia en nombrosos despatxos i agències d’arquitectura.

va ser el seu èxit que a partir d’ella, es va crear una família de productes composta per llums de terra, de paret i de sostre. L’últim disseny és la Tolemeu XXL d’exterior de grans dimensions.

Actualment, se segueixen fabricant en alumini però s’han incorporat una gran varietat de colors com el groc, taronja…

      

 

ARCO

Des de 1962, dissenyada per Archille Catiglioni & Pier Giacomo Casriglioni i fabircada per Flos. Llum de peu de llum directa. Base de marbre blanc de Carrara. Peu telescòpic en acer inoxidable setinat. Reflector orientable en alçada en alumini estampat, polit i pavonat.

           

 

FRISBI

Des de 1978, dissenyada per Achille Castiglioni i fabricada per Flos. Llum de suspensió de llum directa / indirecta i difusa. Difusor en polimetilmetacrilat opalí (PMMA) estampat per injecció, subjectat al cos de l’aparell per tres cables fins a acer harmònic. Reflector en xapa estampada, polida, niquelada, pavonada, pintat en blanc brillant a la part interior. Base de subjecció a sostre i floró en ABS negre estampat per injecció.

       

 

NESSO

 

 

Des de 1965, dissenyada per Giancarlo Mattioli i Gruppo Architetti. Icona a la història del disseny modern que reedita el segell italià Artemide dins de la seva col·lecció “Artemide Classics”, La sobretaula està fabricada mitjançant modelatge del cos per injecció de resina ABS. És un llum de taula que combina les corbes sinuoses del Space Age dels anys 60 amb la sensibilitat minimalista del disseny intemporal.

 

 

 

 COSTANZINA

Des de 1986, dissenyada per Paolo Rizzatto per al fabricant Luceplan. Aquesta – Llum de sobretaula amb peu és un model bufó i elegant que permet crear un ambient envoltant i molt acollidor. Té forma cònica i prima, a la manera d’una hòstia, i està elaborada en alumini i policarbonat.

Es caracteritza per la seva envergadura reduïda, amb 51 cm d’alt i un diàmetre de 26 cm, i és bastant lleugera, ja que pesa 1,4 kg. Incorpora l’interruptor d’encesa / apagat en el capçal del llum. Es tracta d’un disseny creatiu, cura i atmosfèric, perfecte per a conformar una aura suggestiva en dormitoris, passadissos, menjadors i sales d’estar. La seva configuració crea tres feixos de llum, un de superior, un altre inferior i la pròpia pantalla, el que contribueix a transmetre elegància, carisma i sofisticació. Aquest disseny té una família de productes composta per llums de terra, aplics i penjants.